6 brzih poker matematičkih činjenica koje trebate znati


Mogu vam točno reći kako možete postati profitabilni igrač pokera. Odao sam ovu tajnu mnogim igračima tijekom godina, a samo su rijetki učinili ono što su trebali. Većina ih je zanemarila ovu tajnu.

Tajna za pobjedu poker igrača leži u korištenju matematike. Zbog toga većina igrača nikada ne nauči kako pobijediti igrajući poker na www.icasinohrvatska.com/. Ali ono što ne znaju je da matematika koju trebaju naučiti nije tako teška. Samo treba malo poraditi.

Evo 6 matematičkih činjenica koje će vam pomoći da pobijedite kada igrate poker za pravi novac. Počnite ih koristiti već danas i vaši će se rezultati odmah poboljšati.

1. Poker kvote Matematika

Možete početi s nečim jednostavnim, što se zove kvote.

Odds su u osnovi alati temeljeni na matematici koji vam pomažu u donošenju isplativih odluka. U ovom ćete odjeljku naučiti jednostavan način korištenja kvota u pokeru. Poker se igra s definiranim skupom varijabli. To znači da znate koja je svaka karta u špilu, a budući da znate koje su karte, možete koristiti informacije.

Koliko asova ima u špilu karata?

Odgovor je, naravno, 4, a to je isti broj svakog drugog ranga u špilu. Također znate da svaka od 4 boje ima 13 karata. S cjelokupnog stajališta, znate da će 1 od svakih 13 karata biti as, a 1 od svake 4 karte bit će srce.

Ovo je primjer kvota u pokeru.

Ove informacije su također korisne u specifičnijim situacijama. Kada izvlačite u flush, točno znate koliko je karata ostalo u vašoj boji i točno znate koliko karata niste vidjeli.

NAKON FLOPA:

Ako imate 4 pika, znate da je ostalo 9 pika i 47 karata koje niste vidjeli. To znači da su izgledi da će turn biti pik 9 od 47. U odjeljku o matematici pot oddsa naučit ćete više koristiti ove informacije.

2. Početna matematika ruku

Većina igrača pokera igra početne ruke za koje misle da mogu dobiti bez razmišljanja o dugoročnim troškovima igranja svake ruke. Većina poker igrača također igra previše početnih ruku da bi imali bilo kakvu nadu da će biti profitabilni.

I većina igrača pokera gubi novac.Neki igrači pokera pokušavaju sastaviti popis početnih ruku koje mogu odigrati, a ti igrači obično postižu bolje rezultate. Ali većina njih također nije u stanju ostvariti dugoročnu dobit.

Dobitni igrači pokera naučili su da postoji izravna veza između broja polova i koliko novca zarađuju. Oni znaju da što manje ruku igraju, to je njihov profit veći.

Igrači koji gube igraju više ruku nego igrači koji pobjeđuju. Ovo je prva stvar koju trebate prihvatiti. Evo zašto je to istina, tako da svoje odluke možete temeljiti na činjenicama.

U bilo kojoj igri pokera, osoba koja ulazi u pot s najboljom početnom rukom ima veće šanse za pobjedu od bilo kojeg drugog igrača. Ovo nije komplicirano, ali većina igrača pokera zanemaruje ovu činjenicu.

MOLIM ZABILJEŽITE:

Način da igrate ruke s najboljom rukom češće nego ne je igranje samo kada imate jaku ruku. A jedini način da igrate s jakom rukom je da igrate manje ruku.

3. Pot Odds Math

U prvom dijelu naučili ste nekoliko jednostavnih lekcija o tečajevima u pokeru.

Sada ćete naučiti o pot izgledima.

Pot izgledi koriste jednostavne koeficijente s veličinom pota kako bi odlučili je li isplativo ostati u ruci ili ne. Koristit ću vam primjer da vam pokažem koliko su izgledi za pot vrijedni. Pot odds možete koristiti s bilo kojom rukom u kojoj se nalazite.

NAKON FLOPA IMATE OTVOREN RAVNI DRUG.

Pot ima 200$ u sebi, a vaš protivnik kladi 20$. To čini pot ukupno $220, a vi morate platiti $20 da vidite turn. To stvara omjer od 220 prema 20, odnosno 11 prema 1.

Bilo koja od 8 karata dovršava vaš ravno na turnu, a postoji 47 mogućih karata.Ovo stvara omjer od 39 prema 8, s 39 karata koje ne čine ravno i 8 koje čine. Ovo je omjer od 4,875 prema 1. Ovo je puno bolje od izgleda 11 prema 1 koje vam daje pot, tako da je najprofitabilnija stvar call.

S druge strane, ako je vaš protivnik uložio 100$, pot bi bio 300$, a vi biste trebali zvati 100$. Ovo je omjer 3 prema 1, što je lošije od 4,875 prema 1. U ovom slučaju, najbolje je odustati.

4. Blefiranje matematike

Poker igrači koji gube gotovo uvijek previše blefiraju, dok igrači pokera koji pobjeđuju rijetko blefiraju.

Znate li zašto je to tako?

Pogledajte matematiku blefiranja da vidite zašto je to istina. Ako je pot 100$ i blefirate ulažući ulog od 100$, i budete pozvani na blef 5 puta od 10, pogledajte što se događa. Na 5 puta, ne dobijete poziv, osvojite 500 dolara. Kad vas 5 puta pozovu, osvojite 500 dolara.

Ovo nije isplativa situacija.

To je također razlog zašto igrači pokera koji dobiju obično češće pozivaju kada dođu do kraja ruke jer znaju da ne moraju biti u pravu prečesto da bi callovanje oklade bilo isplativo.

Trebali biste igrati niz ruku i rijetko blefirati dok koristite pot odds kako biste odredili trebate li ostati u ruci, a ako ste još uvijek u ruci na kraju, obično biste trebali call.

Kada koristite strategiju pametne početne ruke i pot odds, izvlačite se iz loših ruku prije kraja ruke u većini situacija. Ovako pametni igrači pokera koriste matematiku kako bi ostvarili profit.

5. Očekivana vrijednost Math

Do sada ste naučili o odds i pot odds.

Posljednji korak koji koristi koeficijente koji razdvaja poker igrače od pobjede od gubitka je očekivana vrijednost. Možete koristiti očekivanu vrijednost da odredite koliko prosječna igra vrijedi.

KORIŠTENJEM PRIMJERA IZ ODJELJAKA 3

Možete odrediti očekivanu vrijednost pozivanja oklade od 20 dolara pomoću jednostavnog trika. Znate da postoji 47 mogućih karata, pa vidite što se u prosjeku događa kada svaka od ovih karata dođe na red.

Plaćate 20 USD da odigrate ruku 47 puta, što je ukupno 940 USD. Kada pobijedite, dobivate 240 dolara, uključujući poziv, a kada izgubite, ne dobivate ništa.8 puta kada pobijedite, dobit ćete ukupno 1.920 dolara.

Oduzmite trošak od 940 dolara od ukupnog dobitka od 1920 dolara i dobit ćete ukupan profit od 980 dolara. Sada podijelite 940 milijuna dolara s 47 ruku i dobit ćete 20,85 dolara. Ovo je prosječan iznos koji dobijete kada igrate ovu ruku na ovaj način.

Drugim riječima, vaša očekivana vrijednost u ovoj situaciji je 20,85 USD.

Pobjednički igrači pokera igraju u što više pozitivnih situacija očekivanja, a izbjegavaju što više negativnih očekivanih ruku.

6. Agresivna igra matematike

Pokazat ću vam jednostavan razlog zašto je obično bolje igrati agresivno kada igrate poker nego pasivno. Agresivna igra je kada vodite akciju klađenjem ili povećanjem. Pasivna igra je kada provjerite i zovete.

NA PRIMJER:

Kada igrate pasivno, jedini način da dobijete ruku je da imate najbolju ruku kada je ruka gotova. Kada igrate agresivno, možete osvojiti ruku tako da imate najbolju ruku ili kada vaši protivnici odustanu od ruke.

Naravno, ne možete igrati agresivno u svakoj situaciji. Ponekad je najbolji način za igru ​​korištenje pot oddsa i call sve dok ne dobijete dobitnu ruku. Ali u većini situacija isplativije je igrati na agresivan način.

Zaključak

Jedini način da postanete izvrstan poker igrač je razumjeti kako matematika utječe na sve u igri i naučiti kako koristiti matematiku u svoju korist.

OVO JE DOBRA I LOŠA VIJEST.

To može biti loša vijest jer nije uvijek lako naučiti matematiku koja vam je potrebna. Ali dobra vijest je da većina poker igrača nikada neće ni pokušati naučiti koristiti poker matematiku.To znači da će uvijek postojati igrači pokera koje možete pobijediti.

Pomaže ako ste dobri u matematici, ali čak i ako niste, još uvijek možete naučiti što trebate znati da biste uspjeli na najboljim poker stranicama.

Izvorni izvor:https://hr.wikipedia.org/wiki/Poker

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога